Francofolie

“Grâce aux langues, on est chez soi n’importe où.”
- Edmund de Waal.

Apprendre le français dans la vie, ce n’est pas une folie!


Via extra lessen je Frans op punt stellen of je kids spelenderwijs Frans leren spreken? Francofolie biedt Frans aan voor kinderen en volwassenen die hun Frans op een interactieve manier willen bijschaven. Bij ons geen schoolse aanpak, maar gevarieerde en uitdagende contexten die de Franse “joie de vivre” bij iedereen naar boven haalt.


Hoe? We gaan steeds op zoek naar aangename locaties. We zetten keihard in om al de activiteiten in een niet-schoolse omgeving te laten doorgaan. Zo kunnen kinderen én volwassenen zich optimaal ontspannen, zonder stress te ervaren tijdens de lessen.


Quel est ton ‘CASE’?

Case - Francofolie
Case - Francofolie
Case - Francofolie

L’histoire de Camille

Ik herinner het me nog goed, toen zomers nog eindeloos leken. In mijn vroege jeugd dompelde ik mij helemaal onder in dat andere land, met mijn familie en alle andere vriendjes en vriendinnetjes die ik over de jaren heb leren kennen.


Frankrijk, ik ervaar dat prachtige land als mijn tweede thuis. Dat ik de taal spreek, was voor mij niets minder dan vanzelfsprekend – het is een verlengstuk van wie ik ben. Eenmaal in het middelbaar begon ik stilaan te beseffen dat het voor anderen van mijn leeftijd helemaal niet zo vanzelfsprekend was als voor mij. En het is deze vaststelling die me liet inzien dat ik anderen heel graag wil helpen en motiveren bij het aanleren van deze prachtige taal.


Liefs, Camille

Facts

Connaître le français, c’est toujours utile!

Dat een woordje Frans handig is op de arbeidsmarkt, klinkt logisch. Maar wist je dat tweetalig zijn en de manier waarop je een tweede taal leert ook zo zijn voordelen biedt?

1

Vaardigheden

Kinderen opvoeden in twee (of meer) talen vergroot het bewustzijn van het non-communicatieve gebruik en de functies van taal.

2

Rendement

Taal wordt door jonge kinderen beter verworven in informele situaties en in dagelijkse handelingen dan in formele lessituaties. Taalstimulering werkt het best als het leuk en ongedwongen gebeurt, inspeelt op wat de kinderen zelf aanbrengen en voldoende concreet is.

3

Cognitieve reserve

Het toenemende en efficiëntere gebruik van taal zorgt ervoor dat tweetalige kinderen een voordeel hebben in hun cognitieve prestaties.

4

Tweetalige brein

Tweetalige mensen gaan gemiddeld pas vijf jaar later trekjes van Alzheimer vertonen dan eentaligen. Die significante vertraging is veel groter dan welk medicijn dan ook kan bewerkstelligen.

Testimonials

Emilie, mama van Gabrielle en Auguste

“Ons dochtertje Gabrielle (5 jaar) gaat vanaf de allereerste les naar ‘Les mercredis pour les petits’. Wij voeden onze kindjes namelijk tweetalig op. Maar sinds ze naar school gaan, merkten we een enorme evolutie in het Nederlands terwijl het Frans wat achterop begon te hinken. Francofolie leek ons daarom de ideale aanvulling. Intussen gaat Gabrielle al een jaar elke woensdag met veel plezier naar juf Camille. Ze geniet er van de leuke activiteiten in het Frans (die niet eens op een ‘les’ lijken), ze heeft meer zelfvertrouwen en minder angst om Frans te spreken. Kampjes gaan meestal gepaard met de nodige “ik wil liever thuis blijven”, maar dat was helemaal niet het geval wanneer ze naar juf Camille mocht vorige zomer! Ook haar Nederlandstalige vriendinnetjes die meekwamen naar een huis-sessie vertelden enthousiast welke Franse woorden ze geleerd hadden. Aftellen tot kleine broer ook mee kan op woensdag Wij zijn grote fan vanaf het eerste uur!”

Sofie, mama van Malia en Imani

"Mijn twee oudste dochters kijken elke week uit naar de Franse ‘les’ met Camille. Ze vinden het altijd super leuk en komen steeds heel blij en met nieuwe woordjes terug thuis. Het is telkens een andere activiteit, zeer afwisselend. Er is aandacht voor het creatieve, maar ook voor beweging … Een echte aanrader, want Camille is inhoudelijk goed én heeft oog voor het welbevinden van elk kind."

Zaza, mama Raoul

“Camilles Franse lesjes voor kinderen ‘Les mercredis pour les petits’ zijn een echte aanrader voor al wie zijn kinderen iets van Frans wil bijbrengen. Naast lerares Frans is ze zelf van Franstalige afkomst, hetgeen alles heel natuurlijk maakt. Haar activiteiten zijn steeds goed voorbereid en altijd heel speels, wat belangrijk is want ‘al spelende leert men veel sneller bij’. Mijn twee kinderen zijn zot van Camille: ze is een heel warm en zorgzaam persoon met een gouden hart.”

Margaux, mama Lucie

“Camille weet als geen ander hoe ze jonge kinderen al spelend de Franse taal kan aanleren. Lucie heeft enorm genoten van de lesjes. Gaande van yoga tot wandelen en knutselen, allemaal afgestemd op het niveau van het kind én in twee talen! Ik zou het iedereen aanraden. Merci Camille!”

Veel meer dan zomaar lessen Frans

Een taalbad is de meest effectieve manier om Frans te leren. Jezelf onderdompelen in zowel de taal als de cultuur is één onderdeel, Frans ook actief gebruiken is iets anders. Op school of via een Franstalige ouder leer je de basis. Maar vaak volstaat dit niet om de taal écht onder de knie te krijgen. En daar komen wij op de proppen. Ontdek onze diensten!

Les mercredis pour les petits

Spelenderwijs Frans leren

Voed je je kleine spruit op in het Frans en zoek je een Franstalige activiteit als extra trigger? Of wil je je zoon of dochter al op jonge leeftijd kennis laten maken met de Franse taal? Dan is ‘Les mercredis pour les petits’ jouw go-to. Deze buitenschoolse activiteit is gericht op kinderen tussen 2,5 en 6 jaar en benadert diverse thema’s binnen hun eigen leefwereld.

Elke woensdagnamiddag dompelen we de allerkleinsten onder in variërende contexten waar ze met elkaar Frans spreken. Niet via schoolse ‘lessen Frans’ (want op school zitten, doen ze al genoeg), maar spelenderwijs en dat telkens op gezellige locaties waar de kinderen zich geborgen voelen. En tijdens de vakantie? Dan zijn er onze kampjes!

Envie d’un peu de Francofolie? Contactez-nous!

Inschrijven!

Francofolie @ home

Privélessen Frans voor kinderen en volwassenen

Wil je je Frans op een originele manier wat bijschaven? Of wil je je kinderen graag in een klein groepje onderdompelen in de Franse taal, en dat in een vertrouwde omgeving? Dankzij ‘Francofolie @ home’ kan je wanneer je wil en waarover je wil (spelenderwijs) Frans leren.

Francofolie @ home biedt privélessen Frans aan in Gent met een gepersonaliseerd programma. De thema’s en vaardigheden breng je zelf aan of worden door ons vastgelegd naargelang jouw specifieke interessegebied. Denk hierbij aan een leuke uitstap in de natuur of een sessie gericht op spreekdurf. Dit kan op regelmatige basis of als eenmalige activiteit. Ook ouders die wat nood heeft aan een beetje me-time en de kinderen ondertussen een educatieve activiteit willen laten doen, kunnen deze formule zeker boeken.

Cela vous intéresse? Contactez nous! pour de plus amples informations.

Contactez nous!

Nieuwsbrief Francofolie

Door je in te schrijven ga je akkoord met de voorwaarden. We gebruiken je gegevens niet voor externe doeleinden. Erewoord!

Folie pendant les vacances

Frans voor kinderen: kampjes

Dankzij onze kampjes blijven les petits (2,5 tot 6-jarigen) ook tijdens de vakantie in contact met de Franse taal. Tal van diverse thema’s komen aan bod. Van sprookjes, het dierenrijk en de seizoenen tot kinderyoga en nog veel meer. Zo leren ze verschillende belangrijke vaardigheden, zoals spreken met en luisteren naar elkaar, en maken ze kennis met de wondere wereld rondom zich.

‘Folie pendant les vacances’ vindt plaats in niet-schoolse omgevingen. We gaan steeds op zoek naar mooie en gezellige locaties. Op die manier kunnen de kinderen zich helemaal ontspannen en spelenderwijs Frans leren.

En savoir plus? Contactez-nous!

Inschrijven!

Les salons de conversation

Frans spreken voor volwassenen

Heb jij de Franse grammatica onder de knie, maar mis je het actief spreken van de taal? Tijdens ‘Les salons de conversation’ geniet je van welverdiende ontspanning en vergroot je tegelijkertijd jouw spreekdurf Frans.

Gedurende 8 à 10 weken houden we met een klein groepje gezellige rendez-vous in bar Morìs in hartje Gent. In deze rustige en aangename omgeving praten we over verschillende onderwerpen. Deze worden zelf aangebracht, gaan over de actualiteit of behandelen andere zaken die spelen in jullie leefwereld. Nadien is er tijd om gezellig te blijven plakken. Iets voor jou?

C’est parti, inscrivez-vous!

Inscrivez-vous!